• Registracija
Dobrodošli na nadjiodgovor.com, zajednicu koja odgovara na postavljena pitanja.


Test za trudnocu

0 glasova
Test za trudnocu
Koliko je tacan test za trudnocu ?
Koliko kosta test za trudnocu ?
Koji je najbolji test za trudnocu ?
Kada je najbolje raditi test za trudnocu ?
pitano 5 godina pre od anonimno

1 odgovor

0 glasova
Test za trudnocu meri nivo hormona HCG (human chorionic gonadotrophin) u mokraci. Inace, test za trudnocu meri nivo ovog hormona jer on pocinje da se stvara u organizmu samo nekoliko dana nakon zaceca. Medjutim, test za trudnocu nece registrovati HCG cim on krene da se luci u organizmu.

Test za trudnocu je veoma pouzdan (99%). Cak se moze desiti sa testovima za rano utvrdjivanje trudnoce da vam pokazu da ste trudni, a vi onda dobijete menstruaciju. To se desava u ne tako malom broju slucajeva, jer u 25% slucajeva dodje do spontanog pobacaja u prvom mesecu trudnoce.
Da bi bili sigurni da ste dobro uradili test za trudnocu prvo procitajte uputsvo, pa tek onda radite test. U globalu, posle rizicnog odnosa treba sacekati vreme kad bi trebalo da vam pocne ciklus, pa u slucaju izostanka istog uraditi test za trudnocu. Ako ste imale rizican odnos par dana posle zavrsetka ciklusa nemojte misliti da ce do sledece menstruacije imati ikakve vajde raditi test za trudnocu. Sacekajte minimum 2 nedelje od rizicnog odnosa ili do sledece menstruacije (oba parametra moraju biti ispunjena, sto znaci da ako ste danas imali odnos i dobili menstruaciju nakon dva dana, sacekajte da se menstruacija zavrsi i da prodje jos 7-8 dana pa onda radite test za trudnocu).

Test za trudnocu kosta izmedju 200 i 400 RSD.

Ne znam koji je najbolji test za trudnocu, ali znam da Baby Rapid mnogi hvale.

Sto se tice toga kada je najbolje raditi test za trudnocu o tome sam vec pisala gore, samo imam da dodam da je test za trudnocu najbolje raditi ujuto, sa prvom jutarnjom mokracom. Ako vam se desi da test za trudnocu pokaze negativan rezultat, a vi i dalje sumnjate da ste trudni, sacekajte nekoliko dana pa ponovo uradite test za trudnocu. A i ginekolog vam moze pomoci. ;)
odgovoreno 5 godina pre od S. (9,060 poena)

Slična pitanja